AEROSEAL: afdichten ventilatiekanalen van binnenuit

Maak uw ventilatiesysteem efficiënter met Aeroseal

AEROSEAL is een baanbrekende technologie om van BINNENUIT lekkende ventilatiekanalen af te dichten.  De methode is perfect om de luchtdichtheid van nieuwe of bestaande ventilatiesystemen drastisch  te verbeteren. Zo optimaliseert u uw ventilatiesysteem en bespaart u energie en kosten!

Revolutionaire Aeroseal-technologie

Het gepatenteerde proces werd in de jaren negentig ontwikkeld namens de Amerikaanse regering aan de Universiteit van Berkeley in Californië.  Sindsdien wordt het zowel in de particuliere als in de commerciële/industriële markt gebruikt. 

Het Aeroseal-procédé wordt nu wereldwijd  toegepast. Aeroseal-technologie biedt de broodnodige doorbraak om de energieprestaties van inefficiënte HVAC-systemen te verbeteren en zodoende  de CO2-voetafdruk van een gebouw gevoelig te verlagen.

sealing 2 verkleind
sealing 3 verkleind
sealing 4 verkleind

Bill Gates vermeldt Aeroseal als 1 vd technologieën om opwarming tegen te gaan!

.Gates begint met een grimmige statistiek over hoe de inspanningen om de uitstoot te verminderen niet op schema liggen, maar snel verschuift naar de innovaties die hij wereldwijd ziet, het benadrukken van bedrijven die een positieve impact hebben op het verminderen van emissies aan de bron. Aeroseal is vereerd om voor het tweede opeenvolgende jaar voorafgaand aan deze cruciale conferentie erkenning van Gates te krijgen, wat onze inzet voor koolstofreductie onderstreept. De erkenning van Aeroseal komt voort uit onze bijdrage aan het verbeteren van  de energie-efficiëntie van gebouwen, en Gates ziet Aeroseal als een cruciaal onderdeel van de oplossing voor klimaatverandering.

Hoe werkt Aeroseal?

De Aeroseal-machine brengt het  ventilatienetwerk onder druk, waarna een afdichtmiddel met verwarmde perslucht in gasvormige toestand wordt omgezet.  De deeltjes in gasvorm worden door het kanalennetwerk  geblazen om lekkage op te sporen.  De lijmdeeltjes worden vaste materie en hechten zich direct aan de randen van elk opening, waardoor het snel en effectief van binnen in het kanaal wordt gesloten.  Openingen tot een diameter van 1,5 cm worden zo  afgedicht en zijn bestand tegen een druk van maximaal 2,000 Pa.

 Met LOMATTEC-AEROSEAL kan een  luchtdichtheidsklasse D en hoger bereikt worden. Dit zijn resultaten enkel te bereiken  met gelaste of zeer uitvoerig afgedichte ventilatiekanalen.

Zelfs een aanzienlijke verhoging van de normen van luchtdichtheidsklasse D volgens EN 1507, EN 12237, EN 12599, Eurovent of DW144 TM1 is haalbaar. Onderdelen  zoals dempers en brandkleppen worden niet beschadigd door het proces.

Voordelen van afdichten met Aeroseal

Het luchtdicht maken van ventilatiekanalen via de traditionele manier is een moeilijk, lang en duur proces waarbij veelal niet alle lekken afgedicht kunnen worden (niet bereikbaar of te niet opspoor baar).

De revolutionaire gepatenteerde Aeroseal techniek , waarbij intern de kanalen afgedicht worden, heeft talloze voordelen.

Het is een win-win oplossing  voor alle partijen die tot algemene tevredenheid leidt.

SNEL AFDICHTEN

Het AEROSEAL proces maakt een extreem snelle projectuitvoering mogelijk, daar er geen grote voorbereidingswerken nodig zijn.

Het gebouw of gedeelte van het gebouw kan 2 uur na de dichting weer in gebruik genomen worden.

ENERGIE BESPAREN

Door het reduceren van lekkages hoeven de ventilatoren veel minder moeite te doen om verloren debiet te compenseren.

Verhoog je debiet met Aeroseal en geniet van 90% minder elektriciteitsverbruik.

COMFORT & HYGIENE

Vermijd warmteverlies of verlies van koeling veroorzaakt door lekkage de kanalen. 

Aeroseal garandeert ook minder lawaai door luchtkanaallekken, geen geurhinder en verbetering van de algemene luchtkwaliteit.

90% MINDER LEKKAGE

Voor en na het afdichten met LOMATTEC-AEROSEAL wordt de totale luchtdichtheidsgraad van het betrokken systeem getest en met een rapport gecertifieerd.

Aeroseal vemindert de lekkage van luchtkanaalsystemen met gemiddeld 90% .

Duurzaam en eenvoudig afdichten van lekken in luchtkanalen in enkele uren tijd

De Aeroseal-machine brengt het  ventilatienetwerk onder druk, waarna een afdichtmiddel met verwarmde perslucht in gasvormige toestand wordt omgezet.  De deeltjes in gasvorm worden door het kanalennetwerk  geblazen om lekkage op te sporen.  De lijmdeeltjes worden vaste materie en hechten zich direct aan de randen van elk opening, waardoor het snel en effectief van binnen in het kanaal wordt gesloten.  Openingen tot een diameter van 1,5 cm worden zo  afgedicht en zijn bestand tegen een druk van maximaal 2,000 Pa.

Ga voor een luchtdichtheidsklasse D of hoger

 Met LOMATTEC-AEROSEAL kan een  luchtdichtheidsklasse D en hoger bereikt worden. Dit zijn resultaten enkel te bereiken  met gelaste of zeer uitvoerig afgedichte ventilatiekanalen..

Zelfs een aanzienlijke verhoging van de normen van luchtdichtheidsklasse D volgens EN 1507, EN 12237, EN 12599, Eurovent of D Onderdelen  zoals dempers en brandkleppen worden niet beschadigd door het proces.

LOMATTEC helpt u graag  energie besparen en meer comfort te bereiken met uw ventilatiesysteem.

AEROSEAL is perfect geschikt om een luchtdichtheidsklasse D en hoger te bereiken. Dergelijke resultaten zijn enkel te bereiken met gelaste of zeer uitvoerig afgedichte ventilatiekanalen.

VRAAG MEER INFO OVER AEROSEAL

Winkelwagen
Inloggen

Nog geen account?

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.