industriele luchtkanalen reinigen, moeilijk toegankelijke luchtkanalen

Hoe vervuilde industriële luchtkanalen reinigen?

industriele luchtkanalen-reinigen

Borstelen/reinigen van beneden naar boven in een verticaal lopend kanaal kan best lastig zijn. Er moet een grote kracht ontwikkeld worden bij het naar boven duwen en de borstel kan vlug klem geraken.  Een simpele methode werd door Lifa Air ontwikkeld om dit euvel op te lossen.

Zwaar vervuilde industriële luchtkanalen reinigen

Met een klim ‘buckle’ die aan de borstel vastgemaakt wordt en een touw , wordt de borstel/as van boven naar beneden gelaten en zo gereinigd zonder dat men zich een breuk heft. Bovendien gebeurt de reiniging onder spanning waardoor de borstel niet alle mogelijke richtingen uitslaat.  

industriele luchtkanalen-reinigen

Productgroepen voor het onderhouden van uw lucht-en ventilatiekanalen

Eenvoudig gesteld is het principe voor het reinigen van lucht en- ventilatie kanalen tweeledig. Het eerste deel is het losmaken van het vuil. Dit gebeurt met een borstelmachine het tweede deel is het verwijderen van vuil waarvoor speciale vacuüm units ontwikkeld werden. Om grondig te werk te gaan, gebeurt dit tegelijkertijd. 

Inspectie van de kanalen voor tijdens en na de kanaalreiniging is belangrijk om een staat op te maken van de kanalen, accurater en sneller te kunnen reinigen en een verslag van de gereinigde kanalen te kunnen maken (tot grote voldoening van uw klant). Bovendien zijn de inspectiecamera's geschikt voor onderzoek van de sanitaire leidingen, een extra troef in het efficiënt materiaalbeheer.

Desinfectie van kanalen is in bepaalde toepassingen zoals ziekenhuizen, cleanrooms , voedingsnijverheid, keukens etc een essentieel onderdeel van het reinigingsproces . De aangeboden producten kunnen zowel een puur desinfecterende werking hebben alsook een pro-biotische (die voor langdurige, natuurlijke ontsmetting zorgen) werking hebben.

Wens je advies bij het reinigen van industriële luchtkanalen ?